Divine Fortune från den svenska speltillverkaren NetEnt är en spelautomat från 2017. I detta spel har NetEnt valt ett tema från antikens Grekland och inkluderat skatter flera varelser från grekisk mytologi. Divine Fortune betyder översatt till svenska “Gudomlig förmögenhet” och med detta spel har du faktiskt chans till en otrolig megavinst varje gång du spelar om den progressiva jackpotten. Spelautomaten spelas på fem hjul och tre rader och det finns 20 vinstlinjer som är fasta. Spelet bjuder på flera olika specialfunktioner i form av olika wilds, gratissnurr och tre stycken jackpottar. Wilds utlöser fallande re-spins där wild-symbolerna expanderar och täcker hela hjulet. För att vara en slotmaskin med progressiv jackpott är upplägget med flera specialfunktioner oerhört spännande och dessutom inte särskilt vanligt i denna typ av spelautomat.

Som vanligt med spel från NetEnt är spelets grafik mycket välgjord. Temat är hämtat från antika Grekland med symboler hämtade ur mytologin i form av Pegasus den bevingade hästen, medusor med ormar som hår, lejon och andra mytomspunna varelser. Divine Fortune är givetvist ett mobilanpassat spel. Redan från början hade NetEnt mobiler och surfplattor i åtanke och det fungerar utmärkt att spela på små skärmar, detta eftersom spelet är kodat i HTML5. Det gör att spelet passar bra för både iPhones och Androids. Du väljer självfallet själv vilken mobil enhet du vill spela på och Divine Fortune fungerar som sagt lika bra på mobilen och surfplattan som på datorn. Oavsett vilken enhet du väljer att spela på kommer du inte sakna något av varken grafik, ljud eller kvalitet.

Vinstlinjer och insatser

Divine Fortune spelas på fem hjul, tre rader och 20 fasta vinstlinjer. Fasta vinstlinjer innebär att du spelar på alla linjer vid varje snurr. Spelaren justerar insatsen via myntvärdet, där minsta värde är 0,01 euro och högsta är 0,50 euro. Det finns dessutom tio olika insatsnivåer att välja mellan där minsta insats är 2 kronor och högsta är 2 000 kronor per snurr. Spelet har en bra återbetalning till spelare, RTP, som ligger på 96,59 %. Divine Fortune har tre jackpottar och med en rad full med gyllene mynt vinner du en Minor Jackpot som motsvarar 10x insatsen. Två rader med guldmynt ger Major Jackpot som motsvarar 50x insatsen och tre rader ger Mega Jackpot. Vinner du Divine Fortunes Mega Jackpot blir du lycklig vinnare av miljontals kronor.

Tema och grafik

Temat i Divine Fortune är det antika Grekland och dess legendariska mytologi. Symbolerna i spelet följer temat och är hämtade ur den grekiska mytologin. Den högsta symbolen är Pegasus, den bevingade hästen, vilken är spelets wild. Scatter-symbolen är en knytnäve som håller en blixt samt texten free spins. Andra symboler är en medusa med ormar som hår, minotauros, en grip och ett lejon. Bakgrunden pryds av två statyer föreställandes grekiska skönheter. När det kommer till både grafik och ljud har NetEnt lyckats riktigt bra och spelet är en oerhört snygg spelautomat där ljudet passar perfekt till temat. Symbolerna är mycket välgjorda och när en vinst trillar in väcks de till liv med små välgjorda animationer. Sammantaget ger grafiken, musiken och de häftiga animationerna en riktigt förstklassig spelunderhållning.

Divine Fortune bonusfunktioner

Divine Fortune har specialfunktioner som består av free spins, re-spins, expanderande wilds och falling wilds. Det gäller i huvudspelet att få tre stycken guldpengar för att hamna i jackpott-bonusspelet och fortsätta samla guldpengar. Spelaren kan vinna en Minor Jackpot, en Major Jackpot eller den åtråvärda Mega Jackpot. Får du tre eller fler scatters aktiveras free spins-omgången. Tre symboler ger fem free spins, fyra symboler ger åtta gratissnurr och fem ger tolv gratissnurr. Wild-symboler aktivera alltid re-spin. Expanderande wilds gör att hästen blir till den bevingade Pegasus och växer så att den tar upp hela hjul. Wild-symbolerna fungerar sedan som falling wilds och Pegasus flyttas ner för varje nytt free spin. Det går att vinna stort under tiden som detta sker.

Vad som är bra med Divine Fortune

Divine Fortune har tre stycken olika jackpottar som spelaren kan vinna inklusive den åtråvärda progressiva jackpotten. Väldigt snygg och välgjord grafik med häftiga animationer. Mycket spännande och underhållande specialfunktioner med olika wilds plus härliga free spins. Återbetalning till spelaren är bra med 96,59 %, vilket lovar många vinster för den som spelar en längre tid.

Vad som är mindre bra med Divine Fortune

Divine Fortune har inte någon multiplikator, vilket hade varit ett rejält plus. Spelet skulle kunna ha haft fler vinstlinjer än 20.

Sammanfattning

Divine Fortune är ett oerhört snyggt, välgjort och underhållande spel från NetEnt där spelaren har chans att vinna en gudomlig förmögenhet. Grafiken är av högsta klass och du kan med fördel spela Divine Fortune på alla mobila enheter. Spelet är okomplicerat men har ett mycket högt underhållningsvärde för både nya och erfarna spelare. Bredden på val av insats gör spelet tillgängligt för alla spelkassor, stora som små. Med ett högt RTP kan du med fördel spela längre eftersom spelkassan fylls på med jämna mellanrum. Detta är definitivt ett spel för alla som gillar free spins, re-spins och wilds med den spännande specialfunktionen expanderande wilds som kan ge verkligt höga vinster. Det här är en videoslot som definitivt kan bli en favorit för alla spelare oavsett storleken på plånboken.