Finn and the Swirly Spin är en spelautomat från spelutvecklaren NetEnt som lanserades 2017. I detta vackra och spännande spel har NetEnt valt att kombinera avalanche-mekanik med Spiral Trays. Spelet består av fem hjul samt fem rader men har inte några vanliga vinstlinjer utan symbolerna hamnar på spelplanen enligt ett spiralmönster. Spelplanen består av ett rutnät med 5×5 symboler där hjulen inte snurrar. Istället faller symbolerna i en spiral och när de landar används avalanche för att kombinera ihop vinster. Det finns två olika vinster i spelet; en med och en utan wilds. En vinnande kombination med wilds får wild-symbolerna att explodera och förstöra närliggande symboler. En vinst som inte har en wild-symbol skapar en ny wild.

Efter att wild-symbolerna exploderat förflyttar sig spiralen så att tomma utrymmen blir fyllda med symboler och på så sätt kan du vinna flera gånger under samma spel. Processen där man tar bort symboler och gör plats för nya kallar NetEnt “avalanche”. Spelet har dessutom fyra olika typer av free spins plus fyra varianter av en slumpad bonusfunktion. Finn and the Swirly Spin är en riktigt rolig slot med väldigt god potential för stora vinster. Spelautomatens tema är klassiskt irländsk och Finn är en magisk pyssling som tar dig med till hans förtrollade värld. Grafiken i spelet är otroligt snygg och som tillsammans med musiken bjuder på en verkligt underhållande spelupplevelse. Spelet är tillverkat i HTML5, vilket gör att Finn and the Swirly Spin fungerar perfekt på alla mobila enheter.

Vinstlinjer och insatser

Finn and the Swirly Spin spelautomat består av fem hjul samt fem rader men saknar de vanliga vinstlinjerna. Symbolerna landar på spelplanen i ett spiralmönster. Spelplanen består av ett rutnät med 5×5 symboler där hjulen inte snurrar. Du justerar insatsen via val av myntvärde där minsta värde är 10 öre och högsta är 20 kronor. Lägsta insats du kan spela för är därmed 1 krona och maximal insats är 2 000 kronor per snurr. Maximal vinst är 50 000 mynt eller 1 000 000 kronor när du spelar med max insats. Återbetalning till spelare, RTP, är hyfsat bra med 96,61 procent, vilket är något högre än genomsnittet. RTP beräknas på en längre tids spelande och inte kort tid.

Tema och grafik

Finn and the Swirly Spin är otroligt färgrik med fantastiskt snygg grafik där spelaren får följa med till gröna Irland och bekanta sig med den magiska pysslingen Finn. Bakom hjulen ser du grönskande kullar, en regnbåge och vajande träd som ger dynamik till grafiken. Pysslingen Finn tycker om att spela på sin flöjt, leta efter fyrklöver och söka efter krukor fulla av guld vid regnbågens slut. Finn själv är givetvis animerad med en 3D-liknande grafik och förutom flöjtspel hörs även fågelkvitter i bakgrunden. Bakgrundsmusiken är traditionell irländsk med sprudlande ljud och all musik baseras på flöjtspel. Symbolerna följer temat och består av föremål som förknippas med tur såsom fyrklöver, en hästsko av guld, ett gyllene ekollon och en röd rubin.

Finn and the Swirly Spin bonusfunktioner

Starfall Wilds innebär att minst två wild-symboler hamnar på slumpmässiga positioner och om du inte får någon vinst placeras flera wilds tills du vinner. I Dragon Destroy, där draken förstör ikoner och triggar avalanche, är spelaren garanterad vinst. I Irish Luck förvandlas en horisontell eller vertikal linje till samma symbol och garanterar vinst. Magic Transform omvandlar alla hjärtsymboler och spadersymboler till symboler med högre värde. För att aktivera free spins-funktionerna måste spelaren få free spins-symbolen (en nyckel) i mittenpositionen av spiralen (ett nyckelhål). Star Bar ger sju free spins som spelas med Starfall Wilds-funktionen. Lava Lair ger tre free spins och spelas med Dragon Destroy-funktionen som även har sticky wilds. Lucky Mug ger fyra free spins med en triggad Irish Luck-funktion. Golden Pot ger två free spins med Magic Transform-funktionen.

Vad som är bra med Finn and the Swirly Spin

Finn and the Swirly Spin spelautomat har ett härligt och roligt tema med högklassig grafik. Spelet bjuder på spännande och innovativa slumpmässiga bonusfunktioner med wilds och free spins. Väldigt bra återbetalning till spelare, RTP, med 96,61 %. En mycket bra jackpott med en högsta vinst på en miljon kronor.

Mindre bra med Finn and the Swirly Spin

Finn and the Swirly Spin spelautomat har ingen progressiv jackpott. Spelet erbjuder inte någon multiplikator, vilket hade varit ett plus i någon av de olika bonusfunktionerna.

Sammanfattning

Finn and the Swirly Spin är från svenska spelutvecklaren NetEnt och lanserades så sent som 2017. NetEnt har verkligen vidgat vyerna och skapat mer än en klassisk femhjuling med ny och innovativ spelmekanik. Som vanligt levereras deras spel med högklassig grafik och denna slot är inget undantag. Denna videoslot bjuder spelaren på många fantastiska och spännande bonusfunktioner. Det är mycket bra bredd på myntvärde och insats, vilket gör att du kan spela med både liten och stor insats. Det finns dessutom möjligheter att provspela Finn and the Swirly Spin på demoversioner så att du förstår hur allt fungerar innan du börjar spela med riktiga pengar. Finn and the Swirly Spin är en oerhört rolig och underhållande spelautomat som alla spelare, både erfarna och nya, verkligen kan njuta av.