I denna coola slot från Yggdrasil Gaming får spelaren följa med in i en mörk gruva för att hitta färgglada ädelstenar. Om du gillar slots med grym grafik så kommer du att tycka om Gems Rock Slot. Bakgrunden utgörs av en stort mörkgrått berg och stenar, vilket utgör en effektfull kontrast mot de glimmande ädelstenarna som utgör samtliga symboler i denna lysande slot. Ädelstenarna finns i olika färger och former (en stjärna, en halvmåne, en cirkel, en blå triangel, en grå triangel, en fyrkant, en diamant och ett orange kors). I denna slot finns det inga wild- eller scatter-symboler, däremot dyker så kallade “Monster rocks” upp. På vänster sida om symbolerna finns en mätare som består av tre stenfigurer.

Yggdrasil Gaming är en bland de främsta spelutvecklarna och Gems Rock är ytterligare en högkvalitativ slot från dem. Grafiken såväl som spelfunktionerna i denna slot är fantastiska. Här erbjuds annorlunda och innovativa funktioner. Här handlar allt om de så kallade “Dropdown Wins”. Denna funktion kallas av andra spelutvecklare för “collapsing reels”. Detta innebär att alla symboler som utgör en vinnande kombination exploderar och försvinner och ersätts med nya symboler. Nya vinnande kombinationer kan formas och processen upprepas tills det inte blir några fler vinnande kombinationer. Efter flera vinster i följd så hamnar större symboler (Monster rocks) på hjulen och skapar stora vinstmöjligheter. Detta är beskrivet utförligt under “bonusfunktioner”. Följ med på ett spännande äventyr bland vackra ädelstenar i den mörka gruvan!

Vinstlinjer och insatser

Gems Rock är en slot med sex hjul, fyra rader och 4 096 vinstlinjer. Återbetalningskvoten (RTP, return to player) är 96,2 %. Myntstorleken skiljer sig markant från andra slots och varierar mellan 0,002 och 1 och justeras med knappen “Coin Value +/-“. Den minsta insatsen du kan göra är 0,1 och maximala insatsen är 50 per omgång och passar således spelare som föredrar att satsa lågt såväl som de som vill satsa relativt högt. Det är enkelt att justera insatsen och knappen “Max Bet” sätter automatiskt den högsta insatsen. Med knappen “Spin” sätter du igång spelet och hjulen börjar snurra. Knappen “Autoplay” är en valfri funktion som sätter igång hjulen automatiskt utan avbrott för ett visst antal gånger (som du själv väljer).

Tema och grafik

Gems Rock är en unik slot med ett annorlunda temat och ett ovanligt utseende. Här förflyttas vi till en bergig och stenig miljö som är full av glimmande ädelstenar. Temat är väldigt simpelt, på gränsen till tråkigt, men tack vara utmärkt grafik och detaljerade illustrationer skapas en riktig cool slot. Här blandas ljus och mörker, vilket skapar lysande visuella kontraster. De dova och lugna ljudeffekterna förstärker stämningen. Samtliga symboler består av ädelstenar i olika färger och former som tillsammans formar vackra (och förhoppningsvis även vinnande) kombinationer. Trots att det varken finns någon scatter-symbol eller wild-symbol så lyckas Yggdrasil Gaming skapa ett otroligt snyggt och välgjort spel. All spelare som gillar slots med fantastisk grafik rekommenderas att testa Gems Rock.

Få, men roliga bonusfunktioner

Gems Rock erbjuder få, men otroligt underhållande bonusfunktioner. Precis som att temat och designen på denna slot är annorlunda så är även bonusfunktionerna annorlunda mot vad man är van vid. Denna slot erbjuder “Dropdown Wins”, vilket andra spelutvecklare kallar för “collapsing reels” där de vinnande kombinationerna försvinner och ersätts med nya symboler som ger ytterligare vinstchanser. Om du lyckas vinna flera gånger i rad hamnar större symboler, så kallade Monster rocks, på hjulen och ger stora vinstchanser. Monster rocks består av flera ihopsatta identiska symboler. Två vinster i rad ger 2×2 Monster rocks, fem vinster i rad ger 3×3 Moster rocks och nio vinster i rad ger 4×4 Monster rocks. Dessa Monster rocks registreras på mätaren på vänster sida om symbolerna.

Fördelar – en unik och underhållande slot

Gems Rock är en på många sätt unik slot som måste testas. Grafiken är fantastiskt och designen skiljer sig från många andra slot. Bonusfunktionerna är få, men riktigt underhållande med “Dropdown Wins” som skapar många och relativt stora vinstmöjligheter. En riktigt cool slot!

Nackdelar – få bonusfunktioner

För de spelare som föredrar slots med många olika bonusfunktioner så är kanske inte Gems Rock den perfekta sloten. Denna slot är dock värd att testa då bonusfunktionen ger ett riktigt underhållande och annorlunda spel!

Sammanfattning

Gems Rock är en riktigt cool och unik slot från spelutvecklaren Yggdrasil Gaming. Om du tycker att många slots ser likadana ut, erbjuder samma sorts bonusfunktioner och letar efter något nytt, så är denna slot verkligen något för dig. Temat och designen såväl som funktionerna är unika och skiljer sig från andra slots. Här får du följa med till en mörk och stenig värld full med färgglada ädelstenar. Dessa ädelstenar formar olika vinnande kombinationer. Gems Rock erbjuder bonusfunktionen “Dropdown Wins” där vinnande kombinationer ersätts av nya symboler. Flera vinster i rad ger Monster rocks som kan ge många och stora vinster. Gems Rock är en fantastisk slot som passar spelare som vill ha utmärkt grafik, snygg design och något nytt. Följ med till en gruva full av ädelstenar!