Tiger’s Claw är en alldeles ny 3D-slot och den kommer från BetSoft. Släppet var i mars 2018 så du har kanske inte hunnit spela sloten ännu. Tiger’s Claw har en mycket annorlunda spelplan. Den har förvisso fem hjul, vilket är något av en standard, men sedan blir det speciellt med hjulen 1 och 5 som har tre rader symboler, hjulen 2 och 4 har fyra rader och det mittersta hjulet har fem rader. Temat är asiatiskt där du får följa med en shaman på en resa där du ska tillbe den sibiriska tigern för att vinna de stora pengarna i denna slot. Det är nästan omöjligt att ordna med vanliga vinstlinjer på en sådan här asymmetrisk spelplan så i stället finns det 720 sätt att vinna på.

Det som utmärker denna slot är möjligheten att vinna åt båda hållen samt den stora mängden vinstmöjligheter. Maxvinsten ligger på 800 000 mynt och beroende på vilket myntvärde du har valt att spela med så kan det bli enorma belopp. Som alla nya spel så är Tiger’s Claw helt anpassat till mobilen och surfplattan. Tiger’s Claw har ingen progressiv jackpott, men däremot finns många free spins att använda, scatters som kan ge pengavinster och wilds som hjälper dig att inte bara få vinnande kombinationer, utan som även kan ge vinster i pengar. Grafiken är mäktig med höga fjäll i bakgrunden och gnistrade symboler på hjulen. Vill du provspela så går det bra att göra det på Betsofts sajt, som även visar en fin video av spelet.

Vinstlinjer och insatser

Det finns som sagt inga vinstlinjer i denna slot men vinstmöjligheterna är enorma med 720 sätt att vinna på. Det beror på att det finns många positioner, du kan vinna åt båda hållen samt att det räcker med att minst tre likadana symboler kommer upp på intilliggande hjul. Trots den stora mängden vinstlinjer så är insatslinjerna bara 50. Du kan på sedvanligt vis ställa in myntvärde och insatsnivå. Det lägsta myntvärdet är 1 krona och det högsta 10 kronor. Du kan satsa från 1 till 5 mynt per linje. Det ger möjlighet att satsa allt från 5 till 2 500 kronor per snurr. Tar du hem den högsta vinsten på 800 000 mynt så beror din vinst i kronor på hur mycket du satsat.

Tema och grafik

Temat är att du tillsammans med urbefolkningen samt deras shaman ska besöka Den Sibiriska Tigerns rike och där tillbe tigern och andra andar. Bakgrunden på spelplanen är mycket vacker och symbolerna är snyggt tecknade, det dröjer dock en stund att vänja sig vid den asymmetriska spelplanen. Symbolerna består av olika färgade ädelstenar men de spännande symbolerna är en trolltrumma, något som kan vara en bautasten, en mask och så förstås tigern själv och en tass med tigerns klor. Den vilda symbolen är en bergstopp med texten Wild på och tigerns klor är scatter-symbolen. Det är sparsamt med animationer i sloten, de används mest för att förstärka större händelser och samverkar då med bakgrundsljudet. Får du tre eller flera scatters händer det saker på skärmen, vilket även händer vid vinster.

Bonus- och specialfunktioner

Specialfunktionerna är scatters och wilds, och bonusspelet är en runda med free spins som kan bli hur lång som helst. Den wild-symbolen dyker bara upp på hjul 2, 3 och 4 i grundspelet och hjälper dig att få vinnande kombinationer. Denna symbol ersätter alla andra symboler förutom scatters. Wild-symbolen kan komma staplad och generera en vinst på 35 000 mynt. Scatter-symbolen tar dig till free spins-rundan, och när en tigertass kommer upp på varje hjul så får du åtta free spins. Kommer det fler än fem scatters så skapas flera kombinationer och det är möjligt att få upp till 96 free spins på ett enda snurr. Får du sedan scatters i free spins-rundan kan det bli hela 240 free spins.

Positivt med spelet

Att kunna bilda vinnande kombinationer på 720 olika sätt känns fantastiskt. Möjligheten att få 96 gratisrundor på ett enda snurr. Gamblefunktionen där du kan spela kvitt eller dubbelt med hela eller delar av din vinst. En högvinst på 800 000 mynt.

Negativt med spelet

Fördelarna med den asymmetriska spelplanen kan uppvägas av att den är svår att förstå. RTP på 95,16 % är ganska lågt på slots idag.

Sammanfattning

Tiger’s Claw slot är en videoslot i 3D med fem hjul och en asymmetrisk spelplan med tre, fyra och fem rader symboler. Temat är den sibiriska tigern och det folk som tillber den. Spelet har skapats av BetSoft och släpptes så sent som i mars 2018. Den annorlunda spelplanen gör det möjligt att vinna på 720 olika sätt. Insatsen för ett snurr kan varieras från fem kronor upp till 2 500 kronor per snurr. Vinsterna kan bli mycket höga och den bästa vinstkombinationen ger 800 000 mynt. Ett högt myntvärde kan då ge mycket pengar. Om du är den sortens spelare som gillar att frossa i free spins är detta sloten för dig, fler free spins lär du inte hitta.